Gdzie jesteśmy? Gdzie chcemy być? Czyli Wegański biznes dziś i jutro

Już 20 września 2023 roku o godz. 20:00 w ramach tegorocznej edycji European Vegan Summit odbędzie się trzeci panel dyskusyjny  pt. ”Plant Based Sector 2023. Where are we no? Where do we want to be?”. Wegański Szczyt jest organizowany przez Green REV Institute wraz z  Future Food 4 Climate i odbędzie się 19-21 września w pełni online na profilu FB Green REV Institute. Wydarzenie zostało objęte patronatem Parlamentu Europejskiego. European Vegan Summit to jedyne takie wydarzenie, które łączy osoby eksperckie, osoby decyzyjne, aktywistyczne oraz media z całego świata na rzecz klimatu, bioróżnorodności, praw zwierząt i praw człowieka.

Panel pt.”Plant Based Sector 2023. Where are we no? Where do we want to be?” odbędzie się w środę o godzinie 20:00. Poprowadzi go Hanna Barakat, studentka psychologii na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym, która specjalizuje się w psychologii zdrowia. Jako Syryjka z pochodzenia skupia się na podniesieniu świadomości o prawach człowieka na Bliskim Wschodzie. Podczas dyskusji porozmawiamy o obecnych i przyszłych trenach na rynku żywności, o potencjale wegańskich biznesów, ale także o roli jaką pełnią w transformacji systemu żywnościowego. Zapytamy o główne motywacje stojące za budowaniem etycznych marek i o różnice we wsparciu, jakie otrzymują wegańskie przedsiębiorstwa w porównaniu z sektorem żywności pochodzenia zwierzęcego. 

W panelu udział wezmą:

Claire Ogley – Dyrektorka ds. kampanii, polityki i badań dla The Vegan Society. Wcześniej pracowała przez pięć lat jako doradczyni w zakresie polityki i komunikacji, gdzie zarządzała doradztwem strategicznym, udziałowcami, spotkaniami oraz różnymi projektami, a także analizą polityki i mediów klientów. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących zdrowia, FMCG, działań charytatywnych oraz sektorem technologicznym. 

Edoardo Valsecchi – założyciel i właściciel restauracji Linfa – Eat Different, znajdującą się w Milanie, gdzie serwuje nie tylko włoską, ale także międzynarodową kuchnię w wegańskim wydaniu. Linfę otworzył w roku 2021, kierując się zasadą, że jedzenie powinno być nie tylko smaczne, ale także zdrowe oraz zrównoważone. Od tamtej pory promuje dietę wegańską a także redukcję negatywnego wpływu restauracji na środowisko naturalne.  

Elena Ciavarella – jest Senior Associate w Vegan Capital, gdzie zajmuje się alternatywnymi źródłami białka, wolnymi od okrucieństwa i wegańskimi firmami i produktami, a także zrównoważonymi inwestycjami. Promuje świat, w którym każda istota czująca ma prawo do życia, a wykorzystywanie zwierząt jest już tylko przeszłością. Elena z zaangażowaniem analizuje globalny rynek w poszukiwaniu nieodkrytych miejsc, które mogą stać się okazjami inwestycyjnymi. 

Iga Czubak – założycielka i prezeska Roślinnego Kurczaka – Apollo. Produkty Apollo dzięki połączeniu białek roślinnych z fasoli oraz pszenicy zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne, potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Iga to  także neurokognitywistka, laureatka wielu nagród m.in. dla najbardziej kreatywnych osób w biznesie, Foodtech 500.

Rosella D’angeli – CEO of  Vegan Finest Foods, która z markami  Vegan Zeastar, Beastie Plants, IMelt4u and Vegan Junkstar oferuje największą gamę produktów roślinnych. Vegan Finest Foods został założony w 2019 roku, obecnie produkty są znane i sprzedawane na rynku międzynarodowym.

Panel prowadzony będzie w ramach współpracy z Essere Animali and FoodTech.ac

Dołącz do nas online! 

Program i aktualności: https://vegansummit.eu/

Green REV Institute

Informacja Prasowa
Informacja Prasowa

Opublikowany tekst jest nadesłanym do nas materiałem prasowym. Jeżeli chcesz wysłać do nas informacje o swoim projekcie, jakimś wydarzeniu lub problemie pisz na redakcja@slaskaopinia.pl.